Pipelines betingelser (Avansert): Håndtering av filutvidelser

En fristforlengelse som leveres inn i tide, kan beskytte kundene dine mot å forhaste seg i siste øyeblikk, levere inn et ufullstendig sett med dokumenter eller bruke tid og penger på å levere en endret selvangivelse. Så hvis kunden din trenger en forlengelse, hvordan skal du håndtere dem? Med betingede stadier kan du håndtere dem i din vanlige pipeline. 

Dekket her:

Før du begynner: hvordan betingede stadier fungerer

Men hva er conditional logic i pipelines? I bunn og grunn:

Hvis a er sann, skjer b.

Inne i a pipelinebetyr det at hvis en klientkonto har spesifikke tagger (f.eks. Ext Needed), utløses spesifikke handlinger for den jobben når den beveger seg gjennom pipeline. For at conditional logic skal fungere, må du lage tagger som skal gjelde for klientkontoene dine.

På denne måten er det bare kunder med behov for en utvidelse som kommer inn i de betingede fasene og utløser spesifikke automatiseringer. Andre klienter hopper over dem.

Du kan lese mer om betingede trinn og automatiseringer i den detaljerte artikkelen, eller bare hoppe rett til eksemplet nedenfor. 

Trinn-for-trinn pipeline oppsett for håndtering av utvidelser

Slik stiller du inn 1040 pipeline for håndtering av klienter med utvidelser, følger du disse trinnene:

Trinn 1. Opprett tagger

Siden conditional logic i pipelines er basert på tagger, må du opprette en ExtNeeded-tagg for å markere kunder som trenger en utvidelse, og en Ext Filed-tagg for å markere kunder med arkiverte utvidelser.

Trinn 2. Legg til ekstra trinn for kunder som trenger en forlengelse

Opprett ekstra trinn for kunder som trenger forlengelse, og plasser det etter skatteforberedelsesfasen (dvs. In prep) i din pipeline.

Trinn 3. Gjør utvidelsesfasen betinget

Her bruker du taggene som er opprettet tidligere, til å gjøre utvidelsesfasen betinget. Legg til en betingelse, og velg deretter Ext-taggen du trenger for å gå inn i fasen.

Trinn 4. Legg til automatiseringer for utvidelsesfasen

Nå kan vi legge til noen automatiseringer for scenen slik at jobben kan utføres:

  • Legg til Opprett oppgaveautomatisering med instruksjoner om hvordan du fyller ut utvidelsene.
  • Legg til Update accounts tag automation slik at Ext Filed-taggen legges til, og Ext Needed-taggen fjernes.
  • Aktiver Automove for en etappe.

Trinn 5. Legg til et ekstra trinn for kunder som det er søkt om forlengelse for.

Nå må vi legge til ett trinn til som jobbene hopper til etter at utvidelsen er arkivert. Opprett Second prep post extension stage og konfigurer det på samme måte som du gjorde for Needs Extension stage:

  • Legg til en betingelse: bare kunder med Ext Filed-taggen vil gå inn i den.
  • Legg til en oppgaveautomatisering med instruksjoner til teamet om hvordan de skal gå frem for å utarbeide skattemeldingen. 

Trinn 6. Ta med instruksjoner til teamet ditt 

For at forlengelsesprosessen skal gå knirkefritt, må du sørge for at alle som er involvert i skatteoppgjøret, er kjent med prosessen:

  • Legg til en underoppgave i oppgavemalen som brukes i skatteforberedelsesfasen for å huske teamet på å bruke taggen Ext Needed om nødvendig.
  • Opprett en wiki-side om utvidelsesprosessen med trinnvise instruksjoner for teamet ditt og legg den til i jobbmalen. Du kan også legge til automatiseringen Legg til wiki-side med denne siden i forberedelsesfasen.

Trinn 7. Test prosessen med testklienten

Kontroller nå at utvidelsesprosessen fungerer som tiltenkt ved å legge til jobben for testklienten:

  1. Mens jobben er i forberedelsesfasen, åpner du jobbkortet og bruker taggen Ext Needed . Merk den koblede oppgaven som kansellert.
  2. Etter at jobben er flyttet til Needs-utvidelsesfasen, åpner du filutvidelsesoppgaven fra et jobbkort og markerer den som fullført.
  3. Jobben flyttes til fasen Second prep etter utvidelsen.
Tips

Tips! Du kan sette opp din egen 1040 pipeline eller bare laste ned vår1040 selvangivelse Pipeline (fra webinar ) pipeline mal fra Marketplace. Den er allerede tilpasset utvidelser!

Besvarte dette spørsmålet ditt? Takk for tilbakemeldingene Det oppstod et problem da du sendte inn tilbakemeldingen din. Vennligst prøv igjen senere.

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss Kontakt oss